Niferex och d-vitamin droppar

Varje dag får Milton 10 droppar d-vitamin som vi ger honom med en sked. D-vitamin får alla barn i Sverige, men fullgångna barn ska tydligen ha 5 droppar. Milton ska ha 10 droppar/dag tills hans beräknade födelsedag, så alltså bara några dagar till. Sen blir det 5 droppar/dag för honom också.


Milton får de här oljebaserade d-dropparna som man får gratis från BVC eller som vi, från Neonatalen. Men jag har också hört att det finns vattenbaserade d-droppar som fungerar bättre för en dels magar. Så eventuellt kanske vi testar dem och ser om det blir någon skillnad.

Googlar man på d-droppar så hamnar man lätt in på forum där de skrivs om hur mycket e-ämnen och grejer det är i d-dropparna som man får gratis osv. Man ska ju inte tro på allt man läser och forum kanske inte direkt är den säkraste källan men det skadar ju inte att testa.

Förutom d-dropparna har han nu också börjat få Niferex som är järn-droppar. Det ges tydligen till alla för tidigt födda barn samt till barn med låg födelsevikt.


Kände mig för övrigt väldigt vuxen när jag  gick till Apoteket och skulle hämta ut ett recept till min son! Ovan känsla kan jag säga 🙂

Av järndropparna kan man få ont i magen så vi fick ett litet invänjningsschema från J på hemsjukvården innan vi skrevs ut.

Såhär ser det ut, det är väldigt små mängder som ni kan se. Men trots att han bara får en droppe per dag så har han fått ont i magen nu! Vi får fråga BVC hur vi ska gå vidare med det.


Såhär står det om dropparna

4 reaktion på “Niferex och d-vitamin droppar

  1. Jobbigt mycket att tänka på hela tiden men bra att du kollar och ställer frågor! Håller med dig om att det känns väldigt onödigt med alla runtomkring substanser som dropparna innehåller! Tror också att det är bra att söka runt och se om det inte finns andra möjligheter att få i de här ämnena utan att det ger magont!?

  2. Ja mycket ska ni stå ut med. Inte hade man någon aning att det skulle vara så mycket med för tidigt födda barn än, just att de är för tidigt födda.
    Milton blir nog en tålig liten kille.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *