BF idag

Idag, den 3 December är dagen då Milton var beräknad att komma. 


BF betyder typ beräknat förlossningsdatum. Man kan ju aldrig veta när de kommer ändå såklart, han hade kunnat stannat i magen två veckor efter det här datumet också.

Men nu blev det som det blev och han kom alltså nästan 8 veckor för tidigt.

Han blir åtta veckor om två dagar!


Det är en konstig känsla inför den här dagen, det känns på ett sätt lite som en sorglig dag.

Det blev ju inte alls som vi hade tänkt, det känns som att man har gått miste om en del saker som hör en graviditet till. Den sista långa väntan och längtan!

Prematur betyder – inte färdig, inte redo, och så var det nog för både Milton och oss. Milton var ju på alla sätt en så otroligt efterlängtad liten bebis och på många sätt var vi jätteförberedda. Men när vattnet gick och vi insåg allvaret tänkte man ju bara: Nej, nej nej inte nu! Å man gjorde ju allt för att stoppa och försöka få honom att stanna kvar i magen.

Att vi fick Milton för tidigt är något som kommer att påverka mig och Nille för resten av våra liv. Vi är ju såklart samma människor som innan, men en del värderingar och tankar om livet och föräldraskapet har förändrats totalt.

Som Nille sa för någon vecka sen: Det känns som att nu när vi har klarat av det här, känns det som att vi kan klara av vad som helst.

Jag har ju aldrig fått barn ”på vanligt sätt” men jag tror att en stor skillnad var att hela första tiden bestod av sjukvård och överlevnad. Den där berömda ”bebisbubblan” inföll aldrig riktigt.

Vi hade aldrig några problem att börja tycka om Milton, det gjorde vi verkligen på en gång!  Men vi har förstått att det långt ifrån alltid är så. Det kan bli som ett slags försvar, för att man inte vet hur det ska gå med barnet. Oron kan göra att man inte vågar knyta an för mycket, en rädsla för att förlora det man älskar.

Vi älskar Milton från månen och tillbaka och vi kommer göra allt för honom resten av våra liv ❤️ 


Den 3 december blir i framtiden en dag att fira och minnas, men idag får den nog bara vara och vi får njuta av att vi redan har vårt lilla hjärta här.

4 reaktion på “BF idag

  1. Åh, får tårar i ögonen när jag läser det här, tänk att det redan gått åtta fantastiska veckor sedan Milton fick så bråttom att komma ut! Förstår att den här dagen känns speciell, tycker att du och Nille är så otroligt kloka i det ansvar ni kastades in i för åtta veckor, för precis som du säger så är de sista veckornas graviditet väldigt viktiga då man ska hinna känna in sig i rollen att bli förälder… tycker ni gjort det väldigt bra!???

  2. Finns ett talesätt som säger, du får det lilla barn du orkar med…egentligen sagt till föräldrar med krävande barn, men lille Milton visste nog att han har världens klokaste, kärleksfullaste föräldrar så han bestämde sig att berika era liv lite tidigare än planerat, lite extra kärlek till er goa familj. Ni får excellent med ck i föräldraskap <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *