Barnakuten i onödan

Ja du läste rätt! Vi har alltså ägnat kvällen åt att vara på barnakuten helt i onödan. Milton är alltså inte sjuk på något sätt!

Idag var vi på läkarkontroll på BVC och när vi ändå är där och Milton är avklädd så säger jag i förbifarten att han har fått ett blåmärke som vi inte vet vart det kommer ifrån. 


Hon ställer lite frågor och klämmer och känner och hon funderar på om han kan ha fått en spricka i armen. Men nää det kan jag verkligen inte tänka mig, han har ju inte gjort illa sig, det borde vi ju ha märkt! Sen prata hon om något som hette kärlnystan och hon tyckte att han hade som en liten grop i armen.

Hon säger att hon ska ringa och kolla med någon läkare på Huddinges barnakut eller Astrid Lindgrens. Vilket hon också går iväg och gör. Å när hon kommer tillbaka säger hon att den läkaren tycker att vi ska komma in och att hon har skickat en remiss till barnakuten på Astrid Lindgrens sjukhus i Solna. 

Men akuten frågar jag, är det akuten som i att sitta och vänta på sin tur med massa andra barn som är sjuka? 

Ja svarar hon, men man brukar få komma in fort när man har en sån liten. Jag frågade flera gånger om det verkligen behövdes att vi åkte nu och det tyckte hon. Detta trots att vi inte kände oss ett dugg oroliga för det där blåmärket.

Men suck, vi gjorde som hon sa och tänkte att okej tycker både hon och den där läkaren på Astrid Lindgren att de här är viktigt att kolla upp så är det väl det. Jag tänkte också att vi skulle få komma in typ på en gång eftersom att det var så jag uppfattade det utifrån vad hon sa.

Så sagt och gjort åkte vi direkt dit.


När vi kommer dit och ska ta en nummerlapp, finns det en egen knapp för ”barn under 3 månader”

Vi trycker på den och det var ingen före oss i kön så vi får komma fram till kassan direkt. Men på den korta stunden så hinner jag se en spya på golvet ? Jag som var rädd för sånt innan vi fick Milton, och nu är typ tusen ggr räddare för smittor, höll andan så länge jag kunde.

Vi får sätta oss i ett lite mindre väntrum vid sidan om.  Efter typ en kvart går jag fram till en personal och säger att vi har en liten prematur i vår vagn som är övertäckt med regnskyddet för vi är så rädda för smittor. Jag frågor om det är okej om vi väntar utomhus istället. Men då ordnar hon fram ett rum till oss direkt. 

Så långt flöt allting på bra.

Ganska snart kommer en sköterska in och säger att vi kan ta av honom alla kläder, vilket vi gör. Å hon kommer in och sätter en saturationsmätare på honom, och vi ser att han syresätter bra.


Sen går hon och säger att läkare kommer snart och där sitter vi och väntar med vår nakna bebis. 

Väntar och väntar, jag rullar in honom naken i fårskinnsfällen för att han inte ska frysa, vi tror ju att läkaren ska komma snart.

Men det dröjer typ 2 timmar. När hon tillslut undersöker honom lite snabbt så säger hon att hon inte tycker att det behöver kollas upp något mer än så.

Eeeeh okej, så vi har alltså åkt dit helt i onödan?! Jag ber henne kolla med den läkaren som har sagt att vi ska komma in, vilket hon gör.

Medan hon är borta och ringer hinner jag bli riktigt irriterad och förbereder mig på vad jag ska säga.

När hon kommer tillbaka säger hon att den läkaren inte tycker att det behövs undersökas mer om inte hon tycker det. Men alltsååååå, varför skulle vi komma över huvudtaget då, om den där jäkla läkaren som sa att vi skulle komma inte ens kan ta sig tiden att komma och titta på honom. De tyckte att de skulle skicka en ny remiss så att vi kunde komma tillbaka någon annan dag och göra ultraljud på armen. 

Jag sa att jag förstod henne om hon inte tyckte att det var akut, för det tyckte ju verkligen inte vi heller. Men om två läkare har sagt åt oss att de måste kollas upp, vaaaaaarför görs inte det då. 

Så sjukt jävla onödigt!!!!!! Att utsätta Milton för världens sämsta ställe ur smittsynpunkt om ingen ändå tänkte göra något. 

Behöver jag ens säga att spyan på golvet i väntrummet var kvar även när vi gick därifrån, jag sprang ? ?genom väntrummet!

3 reaktion på “Barnakuten i onödan

  1. Ja jag vet inte vad man ska säga om detta??? kanske??? Hur kan det ens komma i närheten av så dåligt bemötande, förstår att ni blir förbannade så otroligt onödigt… Nu får vi alla hålla tummarna att han inte fick med sig något nytt hem från sjukhuset… men jag tror på den här lille kämpen att han klarar detta också✊?

  2. Gjort flera gånger liknande saker, så jävla onödigt men man känner sig ju nästan tvungen när man får det rådet, man vill ju verkligen inte göra fel! Men ofta kan man ju göra rätt bedömning själv… tyvärr är det ju även likadant på 1177, dom råder nästan alltid att åka in. Antar att det finns en rädsla att göra fel. Har ett tips dock! Finns en ”app” som heter KRY. Det är videosamtal med en läkare(typ vårdcentrals läkare) . Gratis för barn(akuten får man ju även pröjsa för) då kan faktiskt en läkare titta även på barnet, det var väldigt kort väntetid och man kan göra det hemifrån. Då får man åtminstone en läkare som gör bedömning och kan då åka in på dennes inrådan, bättre än ett samtal till 1177 kan jag tycka. Använde det sist med Lovis. Dom kan även skriva/ändra recept och sånt om det behövs. Öppet helgen/kvällar oxo.. men såklart kan dom inte göra allt och det är svårt med provtagning och klämma/känna, men kanske kan spara en tripp till akuten…..

    • Nää men precis!!! Man har ju son magkänsla liksom, men man vågar inte stå på sig riktigt helt. För precis som du säger så vill man ju inte göra fel eller verka som en oansvarig förälder som inte bryr sig ?
      Jaha va smart, den ska jag ladda ner. Det lät ju jättebra!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *