Hjärtebarn

Idag var vi på barnhjärtcentrum på Huddinge sjukhus på grund av att vi behövde kolla upp blåsljudet som en läkare hade hört på Miltons hjärta.

Vi kände oss ganska lugna inför besöket i och med att han har blivit läkarundersökt så otroligt många gånger och det är ju bara en enda läkare av alla som har hört det där blåsljudet. Dessutom var det en läkare så sent som i onsdags som sa att hans hjärta lät jättefint, så då tänkte vi ju verkligen att det skulle vara lugnt.


Men när barnhjärtläkaren hade gjort ultraljud och allt på honom så berättar han att Milton har ett medfött hjärtfel som heter ASD. 

ASD är en förkortning på Atrium Septum Defekt som enkelt förklarat innebär att det finns ett hål i skiljeväggen mellan förmaken.


Det är ingenting som behöver åtgärdas akut, men han kommer att följas upp kontinuerligt, vi ska tillbaka om 3 månader igen. 

Läkaren bedömde att med hans storlek på hålet är det 50% chans att det kan växa till sig av sig självt och då behöver man inte göra någonting.

Men tyvärr är det då också 50% risk att det inte gör det, och då måste han opereras.

Att få såna besked om sin lilla bebis är verkligen tungt. 

Vi fick en broschyr i handen från Hjärtebarnsföreningen ?


Återigen får vi säga att vården för små barn är helt fantastisk. Alla läkare och sköterskor vi träffar är så otroligt snälla och omtänksamma. De lämnade en lapp med deras nummer och sa att vi fick ringa när vi ville och ställa hur mycket frågor som helst. Att det är vanligt att man funderar och att det är dumt att googla för mycket.


Med broschyren i handen tog vi vårt lilla hjärtebarn och åkte hem.

7 reaktion på “Hjärtebarn

 1. Älskade lilla Milton❤️
  Förstår att det är jobbiga besked att ta in .
  Men se tiden an och va skönt att det finns så skicklig o stödjande hjälp att få .
  Tänker på er ❤️?

  • Tack Veronica ? ja det är verkligen tufft med motgångar, även om jag är övertygad om att det kommer bli bra i slutändan.

 2. Ja älskade lilla Milton. Är helt övertygad att en så stark och go kille kommer att klara av även detta med glans. Är återigen glad att vi bor i ett land där vi har en sån bra vård .Massor med kramar och hållna tummar från farmor och farfar.

 3. Sötare hjärtebarn får man leta efter, det här är jag helt övertygad om att det kommer gå bra, vi tycker ju alla att han gör ett så starkt och friskt intryck, kan bara inte tänka mig annat än att det här på lite sikt kommer vara ett minne som gör att ni kommer ihåg om hur arbetsamt och jobbigt det faktiskt är att få ett barn i vecka 32.? Styrkekramar till er båda!❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *