Bvc – uppdatering

Vill börja med att säga tack för all kärlek och omtanke vi fick igår när vi berättade om Miltons hjärtfel ?

Ni är guld värda!

Vi har tagit det lite olika här hemma, Nille är nog den som är mest ledsen och jag känner mig mest bara tom.

Jag är övertygad om att det kommer bli bra i slutändan men det är klart att det känns jobbigt att gå och vänta och inte veta hur det ska bli och så.

Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt och så. Han fortsätter att växa och gå upp jättefint i vikt. Han har nu dubblat sin födelsevikt och lite till.


Idag är han 2 månader och 3 dagar.

Väger 4020 gram, är 50,8 cm lång och har ett huvudomfång på 36cm.

Vi pratade lite också om hur tokigt det blev med att de skickade oss till akuten och att ingen ändå undersökte ordentligt.

Sen blev det att vi pratade lite om hjärtfelet och så också såklart.

I januari ska vi få börja i en föräldragrupp också, vi velar lite om vilken grupp vi vill vara med i. 

Den ena grupper är barnen födda från augusti till mitten av oktober och i den gruppen ska det vara en till familj med 2 prematurtvillingar. Det kan ju vara lite bra för oss att träffa någon som varit med om samma sak som oss.

I den andra gruppen är barnen födda från mitten på oktober och framåt. Känns som att de bebisarna blir mer jämngamla med Milton i och med att han utvecklingsmässigt kommer vara som en bebis född i december. 

Så ja, vi har inte bestämt oss än, kom gärna med lite råd hur vi ska tänka 🙂 jag kan tro att det ändå är personkemin med de andra föräldrarna som kommer avgöra om det blir bra eller inte. 

Men det som kan bli lite tråkigt med framförallt den första gruppen är att de kanske vill ses och gå på öppna förskolan och sånt, men dit får vi ju inte gå ännu med tanke på smittorisken. 

Båda grupperna startar i januari med någon veckas mellanrum.

9 reaktion på “Bvc – uppdatering

  1. Anar ett litet leende från den där söta och goa killen.
    När det gäller föräldragruppen så tycker även jag att personkemin är det viktigaste. Detta är dock väldigt svårt att veta i början i nya grupper. Då tycker nog jag att ni ska välja den andra gruppen där barnen är födda från mitten av oktober och framåt. Känns som Milton hör hemma bland dom barnen.

  2. Jättesvårt att veta vilken grupp ni ska välja. förstår att valet känns lite jobbigt men det kommer att bli bra oavsett..
    Den gruppen jag var med i med Lovis var hon äldst och det var lite tråkigt för mig, de andra kunde ju se vad som väntade när de såg henne medan jag inte hade någon att prata eller känna samhörighet till på samma sätt.. nu har ni ju inte den situationen men ändå.
    Tror att det är kul med barn i samma ålder någorlunda så jag hade nog valt den senare gruppen (barn födda i oktober och framåt) trots allt, för snart kommer Milton att vara ikapp de som är lika gamla, även om jag förstår att det vore kul att träffa och prata med en annan förälder med prematur.. men det kanske du kan göra på annat sätt?

    • Tack för input! Ja nu tror jag att det lutar åt den sena gruppen, de känns som att de blir mest jämngamla med oss ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *