Bältros-update 

Jag har glömt att uppdatera er om hur det går med Nilles bältros!

Det har verkligen läkt bra och själva blåsorna har varit utläkta sedan i söndags ungefär. 

Min moster Annila har varit här varje dag och lagt om Nilles utslag med förband. 

Bältrosen ska ju bara smittas genom direktkontakt med vätskan från blåsorna och de har alltså varit övertäckta hela tiden. Sen har ju Nille dessutom inte rört Milton ända fram tills idag för att verkligen vara på säkra sidan.

Jag är övertygad om att det har läkt så bra tack vare att han fick behandling så fort och för att Annila har varit här och smörjt in och gjort rent blåsorna varje dag. Så tacksam för det!

Som jag nämt förut kan vi dock inte veta ifall Milton har blivit smittad än på ett tag. 

Inkubationstiden för vattkoppor är 14-16 dagar, men några har sagt 2-3 veckor. Så för att vara HELT på säkra sidan har vi bestämt att vi inte ska träffa några små barn förren 3 veckor efter sista dagen med blåsor.

Det blir alltså typ dagen innan nyårsafton.

Jag tror verkligen inte att Milton har blivit smittad men vi skulle verkligen inte orka med att ha på vårt samvete att vi skulle ha smittad ner någon liten bebis i vår närhet så därför vill vi ta det säkra före det osäkra.

Så för att förtydliga lite kan alltså Nille leva som vanligt nu och träffa folk och vara med Milton, för han är inte längre smittsam. Men för att vara på säkra sidan väntar vi med att Milton träffar små bebisar eftersom han i värsta värsta fall skulle kunna bära på smittan.

I natt sov Nille i sängen i natt, så äntligen var familjen samlad igen! 

Jag vaknade såhär med Milton och Lexie, så himla mysigt!

4 reaktion på “Bältros-update 

  1. Ja, håller med mormor. Nu ska allt bara gå framåt och i possitiv riktning. Så som det går med Miltons viktkurva. Ser på bilden att han har fått så där gulliga bebis-valkar på armarna, mysigt !!! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *