I bärsjalarnas värld

Det här med att bära sitt barn, är ju en hel värld ! Å då menar jag inte att bära med armarna utan att bära med såkallade bärdon.

Hemma hos oss har vi nu äntligen fått hem vår första vävda sjal, och det är en konst att knyta så vi har kollat massa youtube-tutorials för att lära oss!

Första ”knytet” såg ut så här


Ni får försöka ignorera min dubbelhaka, haha. Här är Milton supernöjd, men han har inte tillräckligt stöd för nacken.

Här är knyt nr 2


Det blev lite bättre, men ändå inte nöjd han behöver mer stöd.

Idag knöt jag igen för tredje gången (skam dem som ger sig)

Å det kändes mycket bättre idag!


Jag fick jättebra tips från henne jag köpte den av, hon skrev att sjalen passade att avsluta ”knotless” alltså att inte göra en knut under och runt bakom ryggen utan istället bara snurra in ändarna.

Knytningen heter FWCC och för den som är intresserad heter sjalen NatiBaby Pink Nebula, storlek 5 och den är i bomull.

Jag känner redan att jag har behov av en till sjal, men det är inte billigt. Jag är förvånad över vad det kostar. Den jag köpte kostade 1289 kr begagnad, å då var den nog rätt billig! Jag såg andra begagnade för upp mot 4000kr. Tydligen är det bra att köpa begagnad för då är de såkallat ”inbrutna” dvs att de är mjukare och gosigare. Så andrahandsvärdet är bra! Som jag sa är det en hel värld för de som är sjalintresserade och det finns sjalträffar och allt möjligt, hihi !

Och ja, jag känner som sagt redan ett stort behov av flera :). Jag vill också tipsa om en Facebookgrupp ifall man funderar på att köpa en sjal och gruppen heter just ”Bärsjalar” jag gick med i den och jag har fått jättebra hjälp och tips där!

Nu blev det här ett långt inlägg så jag får avsluta här och fortsätta imorgon 🙂 jag måste skriva om trikåsjal och ergobaby också !

7 reaktion på “I bärsjalarnas värld

  1. Sanna är också sjaltokig. Har försökt sätta mig in i det där jag med men tålamodet tröt ?. Kul att du lyckats, verkar så mysigt om man får in tekniken ???

    • Hehe jag kan förstå att man ger upp, det är lite knepigt. Man blir ju typ svettig när man inte får till det Hahah !Men sen när det funkar kändes det så värt ?

  2. Ser så mysigt ut och den där sjalen är så otroligt vacker tycker jag! Men du får mäta längd och bredd på den så ska vi prova att köpa ett mysigt tyg och göra en sjal själv. ❤️❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *