Rutiner 

Jag har tänkt lite på det här med rutiner! De ska ju vara väldigt bra att ha rutiner för små barn tex inför läggdags och så. Eller ja, det är nog bra även för vuxna att ha rutiner såklart. 

Men det är ju nästan omöjligt att få till några slags rutiner i vår familj som det ser ut just nu, i alla fall om vi vill hinna se varann lite Nille å jag, haha.

I och med att Nille jobbar tre-skift och att han har sin hockey så innebär det att vi ibland  går och lägger oss runt 12 och ibland, som idag går å lägger oss kl 9 på kvällen.

Sen skulle jag också vilja ha som rutin att ta en timmes promenad varje dag mitt på dagen med hundarna och Milton. Men jag har inte alls fått till det som jag önskat pga av vädret. Ofta har det varit helt omöjligt att ta sig fram med vagnen i snön, och det har känts för halt för att gå med honom i bärsele/sjal.

Så hundarna har fått nöja sig med korta kiss-svängar under tiden Nille är och jobbar. Eller så har vi packat in oss i bilen och åkt hem till mina föräldrar och låtit hundarna leka och springa med Safira på deras stora tomt.

Men jag längtar efter att vi kan komma igång ordentligt med promenaderna nu snart  när vädret blir lite roligare. Det tror jag både jag, Milton och vovvarna kommer uppskatta.

Lite gnälligt inlägg kanske, men jag längtar så himla mycket till våren nu, jag är så trött på mörkret och vädret.

Ikväll sommar jag (snart förhoppningsvis) med huvudvärk. Jag har alltid varit anti att knapra alvedon och sånt och nu efter graviditeten och under tiden jag ammar vill jag absolut inte ta någonting, så det är bara att stå ut.

För å liva upp lite drömmer jag mig tillbaka till när vi var i Spanien på Nilles föräldrars ställe i somras

På de här bilderna var jag i runt gravidvecka 20. 


När jag tänker tillbaka så var det riktigt tungt för mig att gå redan då. Kanske var det något som inte stämde redan då, eller så kanske det är helt normalt, Vad vet jag ?

2 reaktion på “Rutiner 

  1. Precis sån var jag också i början när jag fick barn. Jag skulle hinna ned det och det och det skulle vara på ett speciellt sätt med saker och ting. Jag skulle aldrig göra si eller så. Ja mycket bestämd och visste precis vad jag ville och tyckte. Bra på många sätt. Men så här efteråt så tror jag man mår bäst av att så länge man har små barn bara försöka ta dagarna som de kommer. Det som hinns med det hinns med resten gör vi en annan dag. När någon frågade vad man gjort under dagen så tyckte man inte att man hade gjort någonting och ändå hann man inte ens att duscha. Det är så livet ser ut för de flesta småbarnsföräldrar iallafall första halvåret, ena dagen si och andra dagen så. Det blir bättre, när våren kommer så kommer du känna helt annat. Jag lovar att ni kommer att hitta rutiner som passar er lilla familj då.

  2. Håller med farmor… Nu kommer det bara bli bättre och bättre, vintern är på väg att ta slut, det kommer bli varmare och lättare att ta promenader☺️☺️☺️ Och jag tycker nog att ni har en hel del rutiner redan, han är ju faktiskt fortfarande en liten bebis men ni har ju lärt er så bra att tolka hans behov så ni alltid verkar veta vad han vill!???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *