Tvätta ansiktet 

Min kursledarare på uppfödarutbildningen berättade att hon har jobbat på neonatal under många år. 

Vi pratade bara ett par minuter men jag kände direkt hur underbart det är att få prata med någon som förstår. Å hon satte ord på några känslor jag har.

Hon ställde några frågor som ”vanliga människor” inte frågar. Sånt som bara de som är insatta har koll på. 

Jag kan inte förklara men det är något som känns så otroligt skönt med att prata med någon som vet precis. Tex så frågade hon lite hur jag gjorde nu för att undvika smittor och om jag var noga med att byta kläder när jag kom hem osv. Å det är jag ju. Jag byter alltid kläder och tvättar händerna noggrant och spritar mig direkt om jag har varit bland folk. Men så sa hon också att det var jätteviktigt att tvätta ansiktet också! Men det har jag aldrig tänkt på och det är tydligen en vanlig miss. 

Så det första jag gjorde när jag kom hem var att byta kläder och tvätta både händerna och ansiktet. 

Det var typ skönt att bli ”tillsagd”, en bekräftelse av att vi  inte är överdrivet nojiga vad det gäller att hålla honom frisk.

Ibland undrar jag om det inte vore bra för mig att ”skaffa” en vän som också har ett barn i samma ålder som fötts för tidigt. 

Jag känner fortfarande ett jättebehov av att bearbeta det som hänt. 

Kanske inte direkt psykologhjälp liksom, utan bara ha möjligheten att få prata med någon som förstår ?

Alla i vår närhet är så förstående med allt. Men ändå är det såklart ingen som verkligen kan förstå hur det egentligen känns..

3 reaktion på “Tvätta ansiktet 

  1. Ni har verkligen gjort ett bra jobb som lyckats hålla borta sjukdomar från Milton och jag tror att det är jättebra att hitta någon i samma situation som man just kan prata med och kanske få tips och idéer hur de tacklat olika situationer som uppstår. Tycker också att det är bra att du påminner oss vanliga människor om att tänka på hygienen för man glömmer lätt!☺️ Jag skulle tro att tack vare att han sluppit att bli sjuk så har han kunnat ägna sig åt sin utveckling så bra som han gjort, superfina lilla Milton!???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *