Bvc 2 mån / 4 mån

Nu är Milton strax 4 månader gammal (okorr) och 2 månader korrigerad ålder. Så idag var det dags för kollen som man gör på bvc när barnet är 2 månader (korr för prematurer)

De tittar bland annat på om barnet kan ge svarsleende, lyfta sitt huvud i magläge och om de använder sin röst (till annat än å skrika :)) å nu gör han ju äntligen allt detta, så han fick godkänt på kollen.

Milton har gjort en bra ”catch-up” som det heter. Det kallas så när en prematur klättrar uppåt i tillväxtkurvorna för att ta igen sig kan man säga. Efter dagens mätningar följde han mer den kurvan han var på, förut har han klättrat uppåt.

Vi får se hur det ser ut nästa gång, men kanske kommer han hålla sig på den kurvan han är nu. Han har fortfarande en del att ta igen, men jag tror han har två år på sig eller nåt sånt 🙂

Nästa gång jag är på bvc ska jag spara kurvan och lägga upp så får ni se.

Prematurer har liksom dubbla kurvor, så det ser lite annorlunda ut.

Jag känner mig faktiskt inte orolig för att han ska växa som han ska, jag tycker han kämpar på bra. Jag har nog varit mer orolig över sånt som har med utveckling att göra, men nu har det börjat ta fart så det känns väldigt skönt!

Idag fick han testa på att sitta i en stol själv för första gången!!! Herregud va stor han såg ut helt plötsligt. Han är inte så stadig ännu så vi bullade upp me kuddar runt om honom å han satt bara så i ett par minuter.


Hahah men när jag tittar på bilden så blir jag nästan förvånad själv! Han ser verkligen stor ut!!!

2 reaktion på “Bvc 2 mån / 4 mån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *