Bilder från IVA på huddinge

Laddade upp några bilder som fanns på systemkameran som vi hade med oss på neontalen så här kommer en liten tillbakablick!

Det var så himla bra på Huddinge sjukhus neonatal, det här var vår toalett på Intensivvårdsavdelningen

DSC_0678

eh jaha en toalett tänker ni vad är det med det då?

DSC_0679

Det som var fantastiskt med det var att att vi faktiskt hade en egen toalett och ett eget rum precis brevid intensivvårdsavdelningen där han låg första tiden. Precis utanför låg han och kunde få dygnetrunt-övervakning av personal.

DSC_0680

På vissa sjukhus, många har jag förstått nu i efterhand. Ligger barnen och föräldrarna i en sal med kanske 4 barn. Å delar då även toalett med de andra föräldrarna. Det känns liksom som ett så grundläggande behov efter en förlossning att kunna duscha och gå på toa i fred. Att kunna ställa sin tandborste i badrummet osv. Men så ser det alltså inte ut överallt

DSC_0681

Men på Huddinge fick vi alltså det här direkt redan på IVA

DSC_0682

Lite bilder på all utrustning, allt från övervakning till andningsstöd

DSC_0677

Varje barn hade en egen dator där allt dokumenterades.

å här. Här ligger vår lilla kämpe. Man ser bara lite av huvudet . Det är nedsläckt eftersom det är så viktigt för dem att få så lite simulans som möjligt. Å så har han ”minimuffs” på sig, små små självhäftande hörselskydd

DSC_0676

3 reaktion på “Bilder från IVA på huddinge

  1. Åh så fort tiden går, känns som en väldigt avlägsen tid! Kul att du har så mycket bilder sparade! Tänk vad Milton har vuxit på den här tiden, helt fantastiskt!?

  2. Vi låg på neonatal på näl. Där fick vi föräldrarum i en av korridorerna där det var 5 rum, och i varje rum bodde nästan både mamma och pappa. Där fick vi dela på 1 toalett och 1 dusch.. inte mycket begärt att man ska få ha varsin egen tycker nog dom flesta, speciellt inte när man redan är inne i en jobbig tid så är det lite jobbigt att inte ens kunna ställa sig i duschen eller gå på toaletten utan att någon står utanför och drar i handtaget..

    • Fyyy, Gud det förstår jag verkligen att det måste vara jobbigt !!!
      Å ur hygiensynpunkt tycker jag inte heller att det borde vara okej. Om någon blir sjuk så är det ju jättestor risk att det sprider sig till de andra på nolltid också ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *