Mamma-livets ljusa och mörka sidor

Igår var ju en tung dag för oss, en dag som vi har gått och oroat oss för länge.

Så länge som man har försökt intala sig själv att tänka ”räkna med att hålet i hjärtat finns kvar”.  Men innerst inne så ville jag tro att det skulle vara borta nu!

Det kanske låter konstigt att säga men mitt liv har alltid varit så himla enkelt, allting har alltid löst sig.  Å det kommer det göra nu också, det är jag helt säker på. Men jag måste lära mig att inse att vägen kommer inte var helt fläckfri. Å livet som mamma kommer inte alltid vara en dans på rosor.

Att bli mamma innebär nog alltid att man kommer oroa sig över sina barn ibland. Men i vårt fall finns det ju mer att oroa sig för om man säger så.

Nille jobbade natt och när Milton hade somnat så fällde jag några tårar innan jag somnade.

Det hade bara blivit för mycket och när jag gick och la mig så var jag helt slutkörd i huvudet.

Jag är så rädd att vi ska behöva bo på sjukhus igen, sjukhuset skrämmer mig på något sätt. Alla hostar överallt, och det kändes som att jag ville hålla andan hela vägen in till hjärt-rummet för att inte få några smittor

Igår när sjuksystern hörde att jag skulle amma innan vi la ner Milton i vagnen igen så sa hon att vi fick stanna kvar i rummet medans hon spritade och gjorde rent inför nästa patient. Hon tittade ut i väntrummet och sa att vi inte skulle behöva sitta där med förskolebarn som hostade och kunde smitta oss. Det var så himla omtänksamt tycker jag! 

Hon hjälpte oss också med den sista pusselbiten till Miltons minnestavla som jag har gjort. Jag saknade en sondslang, så det fixade hon fram!

Nästan vägg i vägg med barnhjärtcentrum jobbar min moster, så innan vi gick stannade vi och sa hej till henne också. Det lättade upp stämningen lite ?

Nu blev det här ett långt inlägg, men till er som har orkat läsa såhär långt så blir resten av inlägget lite gladare ?

Idag var nämligen en dag när mammalivet känns riktigt roligt!

Nilles kusin och syster har varit här med sina bebisar.

Vi gick på min första riktiga mamma-promenad(med flera mammor och barnvagnar alltså)! Sjukt att det är första gången ?

Dagen till ära hade Milton på sig sin nya tröja 

Jag fick passa på att hålla lite i Mila också! Så söt så man smäller av ?


Förlåt Mila att jag drar upp din klänning så att din gulliga mage syns, jag skyller på att jag är van att hålla i en kille ?

Mila är ju ett par veckor yngre än Milton, men hon är före honom i utvecklingen. Bland annat vill hon ”stå” i knät och hon var intresserad av maten vi åt och kunde verkligen sysselsätta sig själv i babygymmet. Hon snurrade runt lätt som en plätt och ville känna på allt med händerna!

Så kul att hålla i en bebis i samma ålder som Milton ? för övrigt börjar Milton tycka att det är spännande med andra bebisar nu!

Å just nu är en av mina bästa vänner påväg hem till oss och hon är……………

GRAVID!! lyckan över det alltså ?från och med i sommar kommer vi vara mammalediga ihop ?

En bra dag idag alltså ?

4 reaktion på “Mamma-livets ljusa och mörka sidor

  1. Jaa, livet består verkligen av ”ups and down’s” om det är någon tröst så gör det det för alla, det ser bara lite olika ut! Skönt att du ändå orkat skriva om det positiva för det tror jag ändå är det som gör att man mäktar med de motgångar som livet alltid kommer drabba oss med! Tror så starkt på den här lilla familjen, ni kommer rida ut den här tuffa tiden och kunna se tillbaka på att ” Usch va jobbigt det var men tänk så bra det blivit!” Det är inte bara Milton som har varit en riktig kämpe i det här, det har verkligen du och Nille varit också! Hjärtekramar till hela goa lilla familjen!❤️❤️❤️

  2. Ja så är det verkligen när man blir Mamma. Plötsligt sitter hjärtat på utsidan av kroppen. Mår barnet bra mår man själv bra och mår barnet dåligt mår man själv också dåligt. Något jag märkt av mer och mer ju längre tiden gått är att alla har sina ”issues” som dom oroar sig för och kämpar med. Det kan ju vara allt ifrån allvarliga saker som ett hjärtfel till ”små” saker som envisa öroninflammationer osv. Jag tror att 90% av oss Mammor har en konstant oro över något liksom ? Det är tufft att vara Mamma! Men också det bästa som finns i hela världen! ❤️
    Milton kommer fixa detta det är jag övertygad om! Och det är helt normalt att vara ledsen och orolig! Du och Nille är ju bästa teamet, ni kommer fixa detta tillsammans! Kram ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *