Minnestavla för prematurbebisen

Här är resultaten av de senaste dagarnas pyssel !


Milton Oscar Sundelin

Sidenbanden med hans namn på är från blöjtårtan som jag fick av mina tjejkompisar på babyshowern som de överraskade mig med i efterskott.

Mössan, är hans första mössa som han fick direkt när han kom upp på neo. Det är en sån mössa som hör ihop med andningshjälpen (CPAP) som han hade i början. Banden som håller fast CPAPen går igenom hålen som man ser på vänster sida av mössan.

Omlott-tröjan är också från Huddinge sjukhus och den är det första plagget han hade på sig. Han hade på sig den i flytten till SöS och där använde de inte kläder på bebisarna. (Lite stöld jag vet, men inte planerat och nu är den ett ovärderligt minne för oss)

Längst upp till vänster är en retentions-spruta, det var en sån man använde för att kolla så att sonden låg på plats i magsäcken.

I mitten ser ni sondslangen, den han fick utpumpad bröstmjölk i.

Längst ner till höger ser ni sondsprutan och locket till den.

Å sen har vi gipsavgjutningarna av hans händer och fötter. Mamma hjälpte mig att göra dem när han bara var 23 dagar gammal. Så glad att vi gjorde det, trots att vi knappt vågade då för han var så himla himla liten.


Man ser till och med hans pyttepytte-naglar ?

En reaktion på “Minnestavla för prematurbebisen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *