Sömn sömn och åter sömn

Ja sömn är nog ett vanligt samtalsämne hos småbarnsföräldrar.

Milton har rätt länge nu haft vanan att nattas med amning i våran säng och somna hos mig och sen lyfter jag över honom till sin egen säng.

Sen sover han där ca 3 timmar, sen vill ha amma igen och då får han sova resten av natten hos mig eftersom han sen vaknar till varannan timme, men somnar om på nån minut om han får amma.

Det har nu fungerat rätt bra 1-2 månader tror jag det är. 

Men för några dagar sedan så sov han hela 7 timmar! Hurra alltså! Han vaknade till efter 6 timmar och rörde på sig och suckade lite, men sen somnade han om av sig själv och sov en timme till ?

Dagen efter sov han 5 timmar i sträck för att sen amma och somna om igen.

Gud va härligt, det är nu det vänder tänkte vi!

Men i natt har han vaknat minst en gång i timmen för att amma lite och sen somna om. Det är hemskt alltså ? precis när man har somnat blir man väckt om och om igen. 

Tur att han inte är ledsen i alla fall, de hade varit värre. Å får han lite ögonkontakt så ler han stort. Han är omöjlig att inte älska ? hur jobbigt det än kan vara ibland att inte få sova så är det alltid alltid värt det!

Nu håller vi tummarna för att inatt var ett undantag och att nya vanor är på ingång ?


Två sovande gosnosar ?

En reaktion på “Sömn sömn och åter sömn

  1. Håller tummarna för fler långsovarnätter!? Påminner bara om att nya vanor tar två till tre veckor att sätta sig så även om det blir en del bakslag så kan det absolut vara början till nya härliga sovvanor!❤️❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *