Första blåbärsagilityn

Jag har världens agilitysug men får inte till att träna så mycket som jag skulle önska! Jag har tränat agility med Lexie ungefär ett tiotal gånger och nu är hon 1 år och 10 månader. 

För att få upp träningsmotivationen ännu mer fick jag för mig att anmäla mig til en blåbärstävling. Det vill säga en träningstävling med enkla banor, lättsam stämning och där ingen förväntar sig att man ska vara duktig.

Fokus ligger på att ha roligt! Vilket det såklart alltid ska göra men det blir extra påtagligt på en sån här tävling.

Å igår var det alltså dags på Haninge brukshundklubb, å stämningen var på topp! Domaren och funktionärerna gjorde verkligen ett superjobb,så all cred till dem för att de lyckades med att få en sån lugn och rolig stämning på tävlingen!

Det var tre lopp och jag anmälde oss till alla 3.

Först ett hopplopp med bara hopp och tunnlar, sen ett lopp med hopp tunnlar och slalom (som jag och Lexie inte har tränat så det sprang vi bara förbi) och sen ett tunnelrace (bara tunnlar).

Vi diskade oss i alla tre loppen men jag har nog sällan kännt sån agilityglädje som jag gjorde igår!

Världens bästa och galnaste hund, hon sprang som om hon sprang för livet! Hon dundrar på så det bara sprakar i marken haha! Med henne behöver man aldrig tveka på att motivationen ska finnas där!

Börjar med det som gick mindre bra ? såkallade bloopers! 

(Tyvärr blev det väldigt dålig kvalité på videon när jag klippte ihop det, men hoppas ni kan se lite ändå)

Å här kommer det som gick bra ?

Jag har visserligen samlat allt på film som gick dåligt men jag känner inte att jag behöver ta med mig något speciellt som vi behöver träna extra på. Vi är ju precis i början av träningen så vi behöver bara träna mer helt enkelt! Lära in alla hinder och sen öva på självständigheten då hon är så jäklans snabb!

Det jag framför allt tar med mig är att hon var fantastisk att ha med, inget pipande eller stressande. Hon betedde sig fint bland alla hundar. Hon satt kvar fint i starterna, tvekade aldrig och dundrade på och gjorde sitt bästa för att försöka förstå vart jag ville ha henne! Hurra ??

Nille och Milton var också med, och de var såklart också helt fantastiska !!!

En reaktion på “Första blåbärsagilityn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *