9 månader

Här kommer 9-månaders uppdateringen (7 månader korrigerad ålder)! Den kom lite sent för att jag hade tänkt att vi skulle åka å väga honom på bvc så vi kunde få med en vikt också. Men det har vi inte hunnit med helt enkelt. Själva texten skrev jag på hans 9-månaders dag som alltså var för 9 dagar sedan. Det roliga är att på den korta tiden har det redan hunnit hända en hel del med utvecklingen! Hur som helst här kommer uppdaten!


Milton är fortfarande i en väldigt bra fas, inget krångel alls med magen längre skulle jag vilja säga.
Oftast glad men ledsen när han är trött, vilket han ofta blir ganska snabbt när vi är bland lite fler folk. Först tycker han det är jättekul och vill va social med alla men sen tar snabbt tröttheten över och det blir för mycket intryck.

Han har än så länge aldrig varit ”mammig”, förutom när han har varit hungrig eftersom det bara är jag som kan amma. Men annars har han alltid varit lika nöjd hos både mig och Nille!

För en månad sen skrev jag att han hade börjat ta sig lite bakåt. Det har han fortsatt med och han tar sig nu ganska snabbt bakåt, han kan lätt ta sig typ 5 meter bakåt på nån minut.

Han står ofta i krypposition och gungar och ibland skjuter han ifrån och gör som ett magplask frammåt men annars har han bara lyckats ta något halvt krypsteg frammåt ungefär.

Han sitter fortfarande inte helt stadigt själv, men han sitter stadigare än han gjorde förra månaden. 

Maten går också frammåt, förra månaden skrev jag 90% amning och 10% mat. Han äter absolut mer nu men jag har svårt att uppskatta hur mycket. Der beror väldigt på, ibland knappt något alls och ibland ganska mycket. Han verkar gilla det mesta och vi försöker ge honom många olika saker. Favoriterna skulle jag säga är: hemgjord gröt, smoothie, pannkakor (utan socker och salt), tomat, gurka, smör (?), bröd, sötpotatis och fläskfilé ?

Han är aldrig rädd för att prova på nya saker men det som verkar vara mest ointressant hittills är broccoli och blomkål. 

Det känns som att väldigt mycket tid går åt till att äta just nu.

För några dagar sen trängde första tanden igenom tandköttet. Stackars liten! Han har i och för sig inte verkat så påverkad av det förrän i natt då han för första gången på jättelänge var svår att natta.

Favoritleken just nu är ”tittut” och så gillar han att bli lite skrämd, eller kanske mer överraskad kanske ja ska säga ?

Imse vimse spindel är fortfarande favoritsången och sjungs flitigt här hemma. 

Klädstorlekar 74 eller 80. Men han använder också en hel del bodysar i 80/86 nu men de är lite stora!

Å så en liten bildserie från idag ?

3 reaktion på “9 månader

  1. Detta fantastiska lilla barn, man kan helt enkelt inte se sig mätt på honom! Han är verkligen den goaste goa man kan tänka sig!❤️❤️❤️

  2. Håller med till 100 %. Oj vad man längtar efter dom när man ser sådana fina bilder. Krama, pussa, gosa, leka mm mm mm
    Gör allt detta för mig, till vi syns nästa gång ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *