Tuffaste månaderna innan 1 år

Runt 3-4 månaders-åldern var en jättejobbig fas! Milton hade ont i magen och det kändes som man inte gjorde annat än att trösta, amma och gå runt och guppa honom då.

Men den fasen gick ganska snabbt över som tur var. Det var jobbigt men sen blev det bättre!

Men nu har de där dumma tänderna börjat plåga honom och han har det verkligen inte lätt just nu. Å inte vi heller alltid. Man gör verkligen allt för att han ska bli glad men ibland spelar det ingen roll vad vi gör för ingenting hjälper.

När man äntligen kände att han började äta mer och amma mindre, så blev det bakslag och han vill amma mer och äta mindre vanlig mat.

Nille sa igår att han tyckte vi skulle ta en paus, och låta honom backa lite. Att han får amma när han vill osv. För Miltons skull men även för våran. 

Så dit jag vill komma med det här inlägget är att vi nu är mitt uppe i en jobbig fas! Men att jag är övertygad om att det snart blir bättre!!!

Det är okej att backa i sina ”framsteg” å det är ingen förlust att han äter och sover lite sämre nån vecka eller två. Han kommer inte amma tills han fyller 18 och han kommer förhoppningsvis inte vakna varannan timme hela nätterna som 18-åring heller. Jag brukar sova-middag med Milton om natten varit tuff, så jag kommer heller inte dö av sömnbrist.

Så för oss var 3-4 månader och 10-månaders åldern de som har varit tuffast hittills. Okorrigerad ålder skulle då vara ca 2 månader och 8 månader. Men sen vet jag inte om jobbiga faser följer korrigerad ålder eller inte.

Jag vill dock även komma ihåg att de här tiderna absolut inte bara var hemska. Som igår till exempel hade jag och en av mina bästa vänner en helt fantastisk dag.

Hänga med en bästa vän och våra bebisar, solen strålar och vi var ute hela dagen. Åt mat ute med våra barn, köpte en take-away-latte vid hamnen och promenerade till ett köpcentrum och shoppade.

Ja Milton var ledsen och missnöjd en del av tiden men han var också världens goaste och gladaste emellan åt. Skrattade och busade och var min vanliga glada älskade lilla bebis!

3 reaktion på “Tuffaste månaderna innan 1 år

  1. Så sant verkligen. Jag tyckte dom första tre månaderna var jäkligt tuffa överlag sådär. När man var uppe i de var de skitjobbigt vissa stunder. Men de går så fort! Och man glömmer fort 😉 Men första året är jobbigt. Innan dom börjar sova på nätterna och vara lite mer ”självständiga”. Så bra att du vilar när Milton vilar om du behöver <3

  2. Skönt att du kan tänka att det är en period! För perioder vet man ju att det går över??? Det har hjälpt mig många gånger det ”tänket” när ni var små!❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *